Google’s Helpful Content Update: 2 dingen die jij moet weten

door | Algoritme updates

sep 26, 2022

Het nieuwe algoritme van Google, de Helpful Content Update, geeft de voorkeur aan content dat geschreven is voor mensen. Deze verandering laat al lang op zich wachten, en we kunnen er niet enthousiaster over zijn! Unieke, voor mensen geschreven content is de sleutel tot een geweldige website, en we geloven dat deze update eindelijk het speelveld voor kleine bedrijven en bloggers gelijk zal trekken.

Als je wilt dat jouw website hoger in de zoekresultaten van Google verschijnt, moet je content gaan produceren die jouw doelgroep aanspreekt. Dit zal niet gemakkelijk zijn – het vereist hard werk, toewijding en veel aandacht voor elk woord. Maar het is het waard, want als je erin slaagt, zul je een grote beloning zien in termen van verkeer en leads.

Ben je klaar om te beginnen met het schrijven van geweldige content? Lees onze blog met 2 tips over hoe je kunt beginnen!

Contents

1. Focus op people-first content

Het zoekalgoritme van Google ontwikkelt zich voortdurend, en de nieuwste update is bedoeld om gebruikers een betere ervaring te bieden. De update, die momenteel wordt uitgerold, is bedoeld om content die voldoet aan de verwachtingen van bezoekers beter te laten scoren. Als jouw website nuttige en relevante content heeft, zal deze eerder als topresultaat verschijnen wanneer iemand op Google naar verwante zoekwoorden zoekt. Als je content echter niet aan de verwachtingen van de bezoekers voldoet of deze overtreft, ga je waarschijnlijk een daling van het aantal bekeken pagina’s en van het organische verkeer zien.

2. Vermijd content dat geoptimaliseerd is voor zoekmachines

Het is cruciaal op te merken dat onze aanbeveling voor een people-first benadering het belang van het volgen van SEO best practices niet tenietdoet. SEO is een nuttige activiteit als het wordt toegepast op people-first content. Alleen, content dat uitsluitend is geschreven om zoekwoorden te vullen, wordt vaak niet gewaardeerd of gelezen door bezoekers.

Waarom is dit het geval? Eén reden kan zijn dat wanneer inhoud primair voor zoekmachines wordt gemaakt, het vaak de diepgang en rijkdom mist die lezers zoeken. Een andere reden kan zijn dat dit soort content vaak vol zit met zoekwoorden, waardoor het moeilijk te lezen en te begrijpen is. Dus, hoewel SEO nog steeds een belangrijk onderdeel is van elke contentsstrategie, is het belangrijk om te onthouden dat de behoeften van mensen altijd op de eerste plaats moeten komen. Alleen dan produceer je content dat zowel hoog scoort in Google als aantrekkelijk is voor bezoekers.

En nu?

Google heeft zojuist een nieuwe update van zijn zoekalgoritme aangekondigd – en die kan gevolgen hebben voor jouw website! De update zal de komende twee weken wereldwijd van invloed zijn op Engelse zoekopdrachten. In de toekomst zal het worden uitgebreid naar andere talen. Wil je de curve voorblijven? We hebben alle details over wat dit voor jou betekent en hoe je ervoor kunt zorgen dat je website er klaar voor is. Neem nu contact met me op en ik vertel je alles over hoe deze update jouw bedrijf ten goede kan komen!

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist