Het belang van social media voor SEO

door | Andere online marketing blogs

dec 26, 2022

Sociale media is meer dan alleen een manier om in contact te blijven met je vrienden en familie. Het is ook een geweldige manier om meer zoekmachineverkeer te krijgen en de betrokkenheid bij je klanten te vergroten. In dit artikel laten we je zien hoe sociale media je kan helpen je SEO-inspanningen te vergroten.

Contents

Sociale media is een geweldige manier om meer zoekmachineverkeer te krijgen

Sociale media is een geweldige manier om meer zoekmachineverkeer te krijgen. Het helpt je meer mensen te bereiken en het is een geweldige manier om je merk op te bouwen.

Sociale media kan worden gebruikt als een effectief marketinginstrument voor je bedrijf of website, vooral als je de juiste strategieën gebruikt. Als je bijvoorbeeld het aantal klikken op de organische vermeldingen van je website in de zoekmachines van Google en Bing wilt verhogen, dan moet je deze promoten via sociale mediakanalen zoals Facebook, Twitter of Instagram.

Sociale media helpt je in contact te blijven met klanten.

Sociale media is een geweldige manier om in contact te blijven met klanten en feedback te krijgen over hun ervaringen. Je kan sociale media gebruiken om met hen te communiceren, hen updates te geven over je producten en / of diensten, en feedback te vragen over je marketingcampagnes. Je kan echt goed peilen wat aanslaat en wat een mogelijke flop is.

Als je op dit moment speciale aanbiedingen of promoties hebt, zorg er dan voor dat deze op al je sociale kanalen worden gedeeld, zodat iedereen ervan weet! Dit zal ook helpen de verkoopconversies te verhogen.

Sociale media kan ervoor zorgen dat jouw posts door miljoenen mensen worden gezien

De kracht van sociale media kan op vele manieren in je voordeel werken. Je kan jouw positie in zoekmachines verbeteren, in contact blijven met klanten en ervoor zorgen dat miljoenen mensen je berichten zien.

Social media helpt je om backlinks te krijgen

Social media backlinks zijn belangrijk voor SEO, maar ze zijn niet zo belangrijk als andere soorten links. Als je echter op zoek bent naar een manier om snel en gemakkelijk meer links te krijgen – vooral als je website nog nieuw is, is dit een goede manier om te starten.

De beste manier om backlinks naar sociale media te krijgen is door content te creëren die mensen op hun eigen profiel willen delen. Dit betekent niet alleen inhoud maken die interessant en informatief is (waar we het in de volgende paragraaf over zullen hebben), maar ook dat het gemakkelijk is om deze te delen op Facebook of Instagram door knoppen of embedcodes rechtstreeks in de HTML-code van je site op te nemen.

Sectie: Krijg een beter idee van wat klanten over je zeggen en waar ze vragen over hebben

Sociale media gebruiken is een geweldige manier om feedback van klanten te krijgen. Je kan die feedback gebruiken om je bedrijf te verbeteren en veranderingen aan te brengen die het voor iedereen beter maken.

Een paar voorbeelden:

  • Als een klant in een online bericht iets zegt over het product of de dienst die je aanbiedt, deel dat bericht dan met mensen die bij uw bedrijf werken, zodat zij ervan kunnen leren.
  • Als iemand vragen heeft over iets dat een van je werknemers op sociale media heeft gezegd, verwijs hem dan terug naar waar hij meer informatie kan vinden (ook al is dat gewoon een ander profiel op sociale media).

Sociale media is cruciaal voor SEO

Je vraagt je misschien af hoe sociale media je kan helpen je zoekmachine rankings te verbeteren. Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat sociale media een geweldige manier zijn om meer zoekmachineverkeer te krijgen. En zodra dat verkeer jouw website vindt, kan het hen rechtstreeks naar één van je blogberichten of zelfs de homepage van je website leiden. Wat de kans vergroot dat zij op één van die links zullen klikken en je site in de toekomst opnieuw zullen bezoeken.

Sociale media helpen na verloop van tijd ook bij het opbouwen van autoriteitssignalen doordat mensen links delen met andere sites (bijvoorbeeld: reacties op Reddit of Facebook-groepen). Hoe meer mensen met dit soort berichten en links omgaan, hoe beter ze het doen in de zoekresultaten – vooral wanneer iemand zoekt op zoekwoorden die verband houden met die onderwerpen!

Tot slot helpen sociale media klanten betrokken te blijven bij je merk door een weg te bieden waar ze gemakkelijk nieuwe informatie over producten kunnen vinden of zich kunnen aanmelden voor nieuwsbrieven zonder hun favoriete platform zoals Twitter of Instagram te verlaten.

Conclusie

Sociale media is een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie. Het kan je helpen om meer verkeer en backlinks te krijgen, maar ook om in contact te blijven met klanten. Je moet sociale media ook gebruiken om enig inzicht te krijgen in wat mensen over je zeggen en zelfs vragen te stellen die ze zouden kunnen hebben voordat je grote beslissingen neemt. Wil je graag hulp hebben met SEO en ervoor zorgen dat je meer organisch verkeer naar je website krijgt dat converteert? Neem dan contact met mij op.

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist