Google Universal Search

door | Andere online marketing blogs

mei 31, 2022

Wanneer Google een grote verandering aanbrengt in zijn zoeklijsten, dan nemen we allemaal notie. Dit gebeurde eerder deze maand met de introductie van Universal Search; de manier waarop Google resultaten van “verticale” zoekmachines zoals Google Afbeeldingen of Google Nieuws “mengt” in haar web zoek lijsten.

Google’s recente overstap naar “Universal Search” is een grote verandering en een die van invloed is op alle website-eigenaren die afhankelijk zijn van Google-verkeer voor hun bedrijf.

In het verleden, wanneer een zoekterm werd ingevoerd in het zoekveld van Google, gaf het de websites die het beste overeenkwamen met de zoekopdracht. Dit was vrij eenvoudig. U moet ervoor zorgen dat uw website rankt voor die zoektermen. Nu de zoekmachine resultaten pagina’s worden aangevuld met extra informatie, zullen organische zoekresultaten, vooral op de eerste pagina’s, verder naar beneden worden geduwd in de resultaten.

Zelfs als uw website hoog scoort voor een specifieke zoekterm, kan het zijn dat deze pas onderaan de eerste pagina verschijnt onder de shopping resultaten, afbeeldingen of lokale zoekresultaten.

Voor website-eigenaren biedt Universal Search veel mogelijkheden. In plaats van alleen websites te maken om inhoud te promoten, kan digitale inhoud in verschillende formaten worden gecreëerd en vervolgens op de hoofdpagina’s van Google verschijnen, in plaats van alleen op afbeeldingen of video’s te zoeken.

Er zal een first-to-market voordeel zijn voor die bedrijfseigenaren, zoals Ferbis die deze kansen grijpen.

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist