Wat is een linkfarm?

door | Off Page SEO

dec 30, 2019

Simpel gezegd is een link farm een groep van websites die allemaal naar elkaar linken met als doel om de SEO rankings van een website / websites te verhogen.

Link farms waren jaren geleden erg populair toen Google als zoekmachine nog niet erg ver ontwikkeld was.

Contents

Het belang van backlinks bij SEO

In theorie, is het zo dat hoe meer websites naar jouw site linken, hoe hoger je ranking in de zoekresultaten zijn, des de meer autoriteit en verkeer de sites / links hebben die naar jouw website verwijzen des de beter.

Zoekmachines waren vroeger erg kwetsbaar voor linkfarms omdat ze voornamelijk werkten op basis van de redenering, waarbij het de voorkeur gaf aan sites waar veel andere websites naar verwijzen. Er werd veel gekeken naar de kwantiteit en minder naar de kwaliteit.

Dus… wat is een Link Farm?

Vroeger was het bouwen van je eigen netwerk van sites om naar elkaar te linken en linkpopulariteit op te bouwen een makkelijke manier om je rankings op te krikken.

In plaats van tijd te besteden aan het maken van een nuttige site, en het bouwen van links van doelloze sites naar hun website, ze afgezien van het nuttige en begon te creëren niets dan nutteloze sites voor het enige doel van hosting links naar andere sites als een betaalde service, natuurlijk.

Het proces van het bouwen van links moet niet verward worden met het opgenomen worden in link farms, aangezien dit laatste wederkerige retourlinks vereist, wat vaak het totale backlink voordeel nutteloos maakt.

Het enige doel van een linkfarm is het manipuleren van zoekmachines.

Het gebruik van link farms is een doelwit van Google en wordt beschouwd als spam. Dit komt omdat linkfarming onethisch gedrag is.

Zoekmachines kunnen link farms gemakkelijk detecteren en ze moeten niet gezien worden als een legitieme lange termijn zoekoptimalisatie strategie.

Hoe identificeer ik een linkfarm?

Er zijn een aantal manieren om te bepalen of een site een linkfarm is:

  1. Kijk naar de inhoud van de website: Linkfarms bevatten vaak weinig of geen nuttige inhoud en zijn vaak gevuld met onsamenhangende links naar andere websites. Als de website geen relevante of waardevolle inhoud heeft, kan het een linkfarm zijn.
  2. Zoek naar tekenen van spamberichten: Linkfarms worden vaak gebruikt door spammers om te proberen hun website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen. Als je tekenen van spam op de website ziet, zoals ongevraagde pop-ups of onverwachte e-mails, kan het een linkfarm zijn.
  3. Controleer de kwaliteit van de links: Linkfarms bevatten vaak links naar lage kwaliteit of onbetrouwbare websites. Als je veel links ziet naar websites met weinig of geen autoriteit of die geen relevante inhoud hebben, kan het een linkfarm zijn.
  4. Gebruik een backlinkanalyse-tool: Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je de backlinks van een website kunt analyseren. Als je een grote hoeveelheid links ziet naar de website vanuit lage kwaliteit of onbetrouwbare websites, kan het een linkfarm zijn.

Als je al link farm links hebt die linken naar je website, moeten ze worden geïdentificeerd en verwijderd. Dit vereist eerst een gedetailleerde backlink analyse en vervolgens moeten alle kwaadaardige links handmatig worden verwijderd. Als je twijfelt of hulp nodig hebt hiermee, neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder.

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist