Keyword Marketing

door | On Page SEO

dec 26, 2022

Als je een website hebt en die succesvol wilt maken, dan moet je weten hoe keyword marketing werkt en of het handig is om te gebruiken. In deze blog gaan we daarop in.

Contents

Wat is keyword marketing?

Keyword marketing is het proces van het kiezen van de juiste trefwoorden voor je bedrijf. Het is een manier om de juiste trefwoorden te vinden om te gebruiken in je content of met SEA.

Hoe keyword marketing werkt

Om te begrijpen hoe keyword marketing werkt, moeten we eerst begrijpen hoe Google en andere zoekmachines websites rangschikken. De rang van een website in een zoekmachine is gebaseerd op de content ervan, de links die ernaar verwijzen en eerdere zoekopdrachten die werden gedaan met behulp van bepaalde sleutelwoorden.

Waarom is keyword marketing zo belangrijk?

De redenen zijn legio, maar hier zijn er een paar:

  • Keyword marketing is een geweldige manier om het verkeer naar je website te verhogen. Hoe meer mensen je website bezoeken, hoe groter de kans dat ze klant worden. Dus als je niet genoeg verkeer krijgt, kan het zijn omdat u niet goed genoeg keyword onderzoek hebt gedaan.
  • Keyword marketing kan je helpen nieuwe klanten te krijgen. Als iemand zoekt naar iets specifieks en ze vinden een artikel op je site dat hun vraag beantwoordt of hun probleem op een bepaalde manier oplost, of als ze iets anders over je merk vinden dat interessant is, kunnen ze besluiten om van je te kopen!
  • Keyword onderzoek bouwt merkbekendheid op en zorgt ervoor dat klanten zich comfortabel voelen om in de toekomst weer bij je te kopen als dat nodig is (en verhoogt de loyaliteit).

Seed keyword

De eerste stap in keyword marketing is het vinden van het belangrijkste keyword. Dit moet een hoog zoekvolume trefwoord zijn, wat betekent dat het veel mensen heeft die er elke maand naar zoeken. Als je wil ranken voor “goedkope auto’s”, zijn er waarschijnlijk honderdduizenden zoekopdrachten per maand. Je doel is om zoveel mogelijk van deze zoekopdrachten te vinden en ze terug te laten wijzen naar je website.

Om te beginnen met dit proces, typ je het volgende in Google:

  • [trefwoord] + “keyword” (bijvoorbeeld: goedkope auto’s)

Dit zal je laten zien welke andere zoekopdrachten gerelateerd zijn aan je belangrijkste trefwoord zonder zelf exacte zoekopdrachten te zijn (d.w.z. het is niet waarschijnlijk dat iemand zou zoeken naar alleen “goedkope auto’s”), wat ze waardevoller maakt omdat ze minder concurrerend zijn dan wanneer iemand specifiek zoekt naar die termen. De volgende stap is het vinden van trefwoorden binnen elk van deze gerelateerde zoekopdrachten, degenen die lijken alsof ze interessante onderwerpen kunnen zijn, maar nog niet genoeg worden gebruikt (over het algemeen minder dan 100 maandelijkse zoekopdrachten).

Gerelateerde zoekopdrachten

Gerelateerde zoekopdrachten zijn een goede manier om nieuwe zoekwoorden te vinden, omdat ze vaak gebaseerd zijn op de zoekopdracht die je hebt ingevoerd. Als je bijvoorbeeld zocht naar ’top 10 sportwagens’, zouden gerelateerde zoekopdrachten ’top 10 sportwagens 2020′ en waarschijnlijk nog een paar andere variaties omvatten.

Je kan gerelateerde zoekopdrachten vinden door op de knop ‘gerelateerde zoekopdrachten’ op Google.com te klikken (deze knop heet ‘Zoekopdrachten gerelateerd aan…’).

Zoekvragen

Zoekvragen zijn een manier om antwoorden te vinden op een specifieke vraag. Ze zijn de populairste manier om op het internet te zoeken, en ze kunnen worden gebruikt als hulpmiddel voor een zoekwoordenonderzoek.

Zoekopdrachten zijn ook zeer geschikt om uit te zoeken wat mensen willen weten en kopen. Als je kan inspelen op deze zoektermen die mensen gebruiken bij het zoeken naar informatie of producten op internet, kan je je daarop richten met je eigen content om meer verkeer te krijgen uit de zoekresultaten van Google.

Houd rekening met de emotionele toestand van je lezers

Bij het schrijven van teksten voor je website is het belangrijk rekening te houden met de emotionele toestand van je lezers.

Gebruik woorden die resoneren met je lezers.

Denk aan hun gevoelens en reacties bij het schrijven van elk stukje contnet. Gebruik woorden die relevant zijn voor hun huidige situatie of emoties.

Neem verschillende soorten zoekwoorden op in je content en pagina’s om de conversies te verhogen.

  • Neem verschillende soorten zoekwoorden op in je content en pagina’s om de conversies te verhogen.
  • Gebruik long-tail keywords, short-tail keywords, brede termen en gerichte termen.

Het verschil met SEO

In tegenstelling hiermee wordt keyword marketing vaak gezien in de context van Search Engine Advertising (SEA). SEA omvat het betalen om je site te laten verschijnen aan de top van Google’s zoekresultaten voor een bepaald trefwoord of zin. Het wordt meestal gebruikt door grote bedrijven met een dikke portemonnee en kan zeer effectief zijn om verkeer naar je website te leiden.

Met SEA betaal je echter voor klikken op dat trefwoord; je geeft geld uit om iemand op een advertentie te laten klikken (meestal meer dan één keer). Dit betekent dat elke klik minder waard is dan wanneer deze organisch zou komen via natuurlijk gebruikersgedrag op een website.

In tegenstelling tot PPC-campagnes kost SEO wat meer tijd en geduld, maar is het wel een stuk duurzamere manier om aan marketing te werken, wat uiteindelijk een stuk meer op zal leveren.

Mijn advies betreffende keyword marketing

Voordat ik inga op de details van keyword marketing, wil ik je een paar algemene tips geven.

  • Gebruik een verscheidenheid aan trefwoorden. Concentreer je niet op één of twee trefwoorden omdat dit je zichtbaarheid kan beperken en het moeilijk kan maken voor mensen om je te vinden. Probeer in plaats daarvan meerdere variaties van je belangrijkste keyword te gebruiken, samen met andere relevante longtail zoektermen.
  • Focus op longtail zoekwoorden in plaats van korte shorttail zoekwoorden. De concurrentie zal lager zijn, wat ook betekend dat het minder kosten met zich mee brengt. Vooral als je met kleinere budgetten werkt of nog niet veel met SEO of SEA hebt gedaan is dit verstandiger.

Conclusie

Al met al is keyword marketing een leuke en lonende manier om je bedrijf in de markt te zetten. Je kan het gebruiken om op een dieper niveau met mensen in contact te komen, erachter komen wat ze willen en ze dat te geven.

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist