De beste WordPress plugins voor SEO

door | Technische SEO

dec 25, 2022

SEO-plugins zijn een geweldige manier om jouw SEO te verbeteren. Ze kunnen je helpen je site beter te beheren, je rankings te verbeteren en het makkelijker maken om problemen op te lossen. In deze lijst vind je de beste WordPress SEO plugins die je kunnen helpen je site te optimaliseren en het website verkeer te verbeteren. Lees gauw verder!

Contents

Wat is een SEO plugin?

Een SEO-plugin is een stukje software dat de positie van een website in zoekmachines zoals Google verbetert. Er zijn veel verschillende soorten plugins beschikbaar, maar hier een aantal plugins die handig kunnen zijn om te gebruiken:

  • Yoast SEO Plugin
  • W3 Total Cache Plugin
  • All In One SEO Pakket

Yoast SEO

Yoast SEO is een populaire SEO plugin voor WordPress die al sinds 2008 bestaat, door meer dan 9 miljoen websites wordt gebruikt en een gratis versie en een betaalde versie heeft. De Yoast WordPress SEO Plugin is eenvoudig te gebruiken en te installeren.

Yoast SEO zal jouw website automatisch optimaliseren met de nieuwste best practices (SEO). Het zal je ook helpen de ranking van je site te verbeteren in zoekmachines zoals Google™, Bing™ of Yahoo, door het te controleren op problemen on-page of off-page, zoals het niet hebben van meta tags of trefwoorden op je home page title tag die bijvoorbeeld ontbreken.

Rank Math SEO

Rank Math SEO is een plugin die je helpt je content te optimaliseren voor zoekmachines. De plugin gebruikt kunstmatige intelligentie om je te helpen betere teksten te schrijven en je website rankings te verbeteren.

Wat kan Rank Math doen?

  • Rank Math SEO maakt een algoritme op basis van de zoekwoorden die relevant zijn voor de niche van je website. Het kijkt dan naar andere websites in dezelfde industrie (de concurrentie), analyseert hun content en geeft feedback over wat maakt dat ze hoger ranken dan anderen. De plugin gebruikt vervolgens deze informatie om verbeteringen voor de inhoud van je eigen website voor te stellen, zodat het ook kan concurreren met deze concurrenten in organische zoekresultaten.
  • Eenmaal geïnstalleerd en geconfigureerd, zal Rank Math je real-time inzichten geven in hoe goed je pagina’s het doen op Google Search Console en Moz, Ahrefs en SEMrush, zodat je precies weet hoeveel verkeer ze elke maand krijgen!

All in one SEO

All in One SEO is een zeer populaire plugin voor SEO. Het heeft veel functies die je kan gebruiken, waaronder de mogelijkheid om metabeschrijvingen en zoekwoorden toe te voegen voor al je pagina’s, berichten en afbeeldingen.

Het is gemakkelijk in te stellen en te gebruiken op elke WordPress site, zelfs als je niet veel weet over SEO. En het beste van alles? Het is gratis!

Redirection

Redirection is een essentieel onderdeel van SEO. Het is het proces waarbij een bezoeker die op een van je links klikt, naar een andere URL wordt gestuurd. Redirects kunnen worden gebruikt om gebroken links te repareren, of om gebruikers van je oude website door te sturen naar je nieuwe site (zoals wanneer je domeinen verhuist).

Er zijn veel redenen waarom je redirects in WordPress zou willen gebruiken, maar sommige plugins bieden meer mogelijkheden dan andere. Als je op zoek bent naar iets met extra mogelijkheden en meer controle over hoe deze redirects werken, kijk dan niet verder dan Redirection. Met deze plugin kun je onbeperkt redirects maken en zelfs voorwaardelijke regels instellen, zodat de omleidingen alleen onder bepaalde voorwaarden werken (bijvoorbeeld als ze worden geactiveerd door op een bepaalde pagina te klikken).

Broken Link Checker

Zodra je een plugin hebt gekozen uit de lijst hierboven en dit goed hebt ingesteld, is het tijd om je te concentreren op de links die er echt toe doen. Je kan tools zoals Majestic, Ahrefs en Moz’s Open Site Explorer gebruiken om je eigen site te evalueren, of een dienst van derden gebruiken zoals Broken Link Checker.

Hoe je SEO plugins voor WordPress kan installeren

  • Ga naar Plugins > Add New en zoek de plugin die je wil installeren
  • Klik op Nu installeren en activeer hem als daarom wordt gevraagd (als dit je eerste plugin is, hoef je hem niet te activeren)
  • Na het toevoegen van een nieuwe plugin, ga naar Instellingen > Alle Instellingen en scroll naar beneden tot je de sectie Plugins ziet; klik op het instellingen icoontje naast elke plugin.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen te begrijpen wat een SEO plugin is en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. Vergeet niet dat dit slechts het topje van de ijsberg is als het gaat om plugins voor WordPress sites en SEO, maar het is in ieder geval een goed begin. Wil je een specialist inschakelen die je kan helpen met SEO? Neem dan contact met mij op. Ik help jouw organisatie graag verder.

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist