Vier veel voorkomende SEO problemen (en hoe ze op te lossen)

door | Technische SEO

aug 26, 2022

Je hebt gehoord van zoekmachine optimalisatie (SEO). Je wil dat jouw website beter gaat scoren in Google, maar waar begin je?

Één van de eerste dingen die je moet doen is het oplossen van technische fouten op je website: Als de spiders van zoekmachines je website niet kunnen crawlen, worden je pagina’s niet geïndexeerd waardoor er komen er geen mensen op je website. Een aantal van de meest voorkomende problemen hebben te maken met snelheid, niet-geoptimaliseerde pagina’s, gebroken links, en mobiele vriendelijkheid.

Vier veel voorkomende SEO problemen

Als het gaat om het optimaliseren van je website voor zoekmachines, zal je tegen een aantal technische problemen aanlopenen als het landschap van het internet zich ontwikkelt, zal SEO dat ook doen. Het kan overweldigend zijn in het begin, dus kijk naar deze vier kwesties om te beginnen:

Maak website snelheid een prioriteit

Snelheid is een belangrijke factor in het ranking algoritme van Google. Hoe langer het duurt om je webpagina’s te laden, hoe meer je de ranking van je website schaadt. En dat is logisch: Snellere websites leiden tot een betere ervaring voor je gebruikers.

Om de snelheid van je website te verbeteren, gebruik je SEO tools zoals Google PageSpeed Insights om uit te zoeken hoe je website presteert en instructies te bekijken voor het oplossen van eventuele problemen.

Broken links verhelpen

Gebroken links zorgen ervoor dat zowel gebruikers als crawlers van zoekmachines uitwijken naar andere websites. De oplossing? Repareer de gebroken links.

Interne links die tot 404-fouten leiden, moeten 301 worden omgeleid, en gebroken externe links moeten worden verwijderd of bijgewerkt.

Bouw met mobielvriendelijkheid in gedachten

Zoekmachines zijn begonnen websites te rangschikken op basis van hun mobiele versies, dus het is belangrijk dat je website mobielvriendelijk is.

Hulpprogramma’s zoals Google’s mobielvriendelijke test controleren je website en suggereren manieren om deze mobielvriendelijker te maken, zoals een leesbaar lettertype en knoppen waarmee gebruikers comfortabel op mobiele apparaten kunnen browsen. Daarnaast kan een focus op responsive design je ontwikkelingsteam helpen bij het maken van ontwerpkeuzes.

Optimaliseer je afbeeldingen

Afbeeldingen zorgen voor verkeer van zoekmachines en sociale netwerken met afbeeldingen, dus als je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn, is de kans groter dat je verkeer krijgt. Zorg ervoor dat de afbeeldingen op je website alt-tags hebben (HTML-attributen die de afbeelding in tekstvorm beschrijven) en dat ze niet gebroken zijn.

Om het eenvoudig te zeggen: Bouw een goede website

Het grootste deel van het maken van een website die goed werkt voor gebruikers en hoog scoort in de zoekmachine resultaten pagina’s? Een website bouwen die werkt. Niets anders doet er toe als technische en on-page problemen gebruikers en webcrawlers ervan weerhouden je website te bezoeken.

Door deze vier problemen op te lossen, door te gaan met het ontwikkelen van SEO best practices, en door technische problemen op te lossen als ze zich voordoen, zet je jouw website en bedrijf op het pad naar meer digitaal verkeer.

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist