Vier veel voorkomende SEO problemen (en hoe ze op te lossen)

door | Technische SEO

aug 26, 2022

Je hebt gehoord van zoekmachine optimalisatie (SEO). Je wil dat jouw website beter gaat scoren in Google, maar waar begin je?

Één van de eerste dingen die je moet doen is het oplossen van technische fouten op je website. Als de spiders van zoekmachines je website niet kunnen crawlen, worden je pagina’s niet geïndexeerd waardoor er geen mensen op je website komen. Een aantal van de meest voorkomende problemen hebben te maken met snelheid, niet-geoptimaliseerde pagina’s, gebroken links, en mobile friendlyness van je site.

Contents

Vier veel voorkomende SEO problemen

Als het gaat om het optimaliseren van je website voor zoekmachines, zal je tegen een aantal technische problemen aanlopen. Als het landschap van het internet zich ontwikkelt, zal SEO dat ook doen. Het kan overweldigend zijn in het begin, dus kijk naar deze vier punten als je je SEO wil verbeteren.

Maak website snelheid een prioriteit

Snelheid is een belangrijke factor in het ranking algoritme van Google. Hoe langer het duurt om je webpagina’s te laden, hoe meer je de ranking van je website schaadt. En dat is logisch: Snellere websites leiden tot een betere ervaring voor gebruikers.

Om de snelheid van je website te verbeteren, gebruik je tools zoals Google PageSpeed Insights om uit te zoeken hoe je website presteert en instructies te bekijken voor het oplossen van eventuele problemen.

Broken links verhelpen

Gebroken links zorgen ervoor dat zowel gebruikers als crawlers van zoekmachines uitwijken naar andere websites. De oplossing? Repareer de gebroken links. Interne links die tot 404-fouten leiden, moeten worden geredirect en gebroken externe links moeten worden verwijderd of bijgewerkt.

Bouw met mobielvriendelijkheid in gedachten

Zoekmachines zijn begonnen websites te rangschikken op basis van hun mobiele versies, dus het is belangrijk dat je website mobielvriendelijk is.

Hulpprogramma’s zoals Google’s mobielvriendelijke test controleren je website en suggereren manieren om deze mobielvriendelijker te maken, zoals een leesbaar lettertype en knoppen waarmee gebruikers comfortabel op mobiele apparaten kunnen browsen. Daarnaast kan een focus op responsive design je helpen bij het maken van ontwerpkeuzes.

Optimaliseer je afbeeldingen

Afbeeldingen zorgen voor verkeer van zoekmachines en sociale netwerken met afbeeldingen, dus als je afbeeldingen geoptimaliseerd zijn, is de kans groter dat je verkeer krijgt. Zorg ervoor dat de afbeeldingen op je website alt-tags hebben (HTML-attributen die de afbeelding in tekstvorm beschrijven) en dat ze niet gebroken zijn.

Conclusie: bouw een goede website

De belangrijkste basis is dat je voor gebruikers en voor Google een website bouwt die goed in elkaar zit en goed werkt. Zorg ervoor dat deze basis hygieneregels op orde zijn. Door deze vier problemen op te lossen, door verder te gaan met het ontwikkelen van SEO best practices, en door technische problemen op te lossen als ze zich voordoen, zorg je ervoor dat je online meer succes zal hebben.

Over de schrijver:

Julien – Freelance SEO Specialist